Menu

Úspešní podnikatelia: FARMAK SLOVAKIA – 4. časť

V poslednej časti rozhovoru Marek Novák, prokurista spoločnosti FARMAK SLOVAKIA, prezradí ako používa iKROS pri svojom podnikaní.

Ak ste zmeškali predchádzajúce časti rozhovoru, nájdete ich na nasledujúcich odkazoch:
1. časť
2. časť
3. časť

Ako ste sa dostali k iKROSU? Je to tým, že ste prevzali zodpovednosť za slovenskú pobočku a vymýšľali ste ako to zjednodušiť, zlacniť, zlepšiť?

Predtým som si faktúry alebo iné veci riešil ad-hoc prístupom, teda buď nejakými faktúrami vo Worde… Hľadal som niečo, čo by mi zvýšilo produktivitu prostredníctvom nových technológií, teda niečo čo by bolo aj pre smartfóny – keď som na cestách, môžem si v priebehu dňa vystaviť faktúru priamo v teréne bez toho, aby sa mi hromadili úlohy, keď prídem večer z nejakého výjazdu. V tom ma iKROS zaujal.

Skôr ako ste sa zaregistrovali a začali používať iKROS urobili ste si prieskum online fakturácií?

Áno a z neho mi vyšiel iKROS najlepší. Zaujala ma jeho prístupnosť, to že pre začínajúcich podnikateľov, ktorí zvažujú financie, je aj v bezplatnej verzii. Aj vzhľadom na daňové licencie som hľadal niečo, čo by som nemusel platiť paušálne, ale podľa potreby a vyriešil faktúry na úrovni, profesionálne a prehľadne, a zároveň, aby to bolo nízkonákladové.

Ako ste sa dozvedeli o iKROSe?

Vyhľadávaním na internete. Hľadal som online fakturáciu alebo podobné heslo. Rozhranie sa mi zdalo od začiatku také fajn. Analýzou podobných riešení mi estetikou vychádzalo najlepšie.

V tej analýze ste mali nejaké konkrétne vlastnosti, ktoré ste porovnávali?

Od začiatku som chcel, aby som si to mohol vyskúšať s nejakou neobmedzenou funkcionalitou, bez toho aby som musel do toho niečo „vraziť“. Zaujal ma záväzok iKROSu, že pokiaľ človek nelipne na nejakých tých pridaných funkcionalitách, je dokonca bezplatný. Vyskúšal som ho a zapáčil sa mi. Vždy, keď som narazil na nejakú vec, ktorú by som ešte privítal, snažil som sa to riešiť podnetmi. Týmto pozitívne hodnotím spätnú väzbu a zapracovanie v nejakom rozumnom čase. Je super, že iKROS komunikuje so svojimi užívateľmi a snaží sa vylepšovať funkcionality a odlaďovať nejaké „chybičky krásy“.

Čo sa Vám páči na iKROSE?

Páči sa mi vizuál, QR kód je taká „vychytávka“ – pohodová vec, ľúbi sa mi automatické dopĺňanie partnerov, a možnosť mať rôzne bankové účty je super. Oceňujem, že sa tam dá dať logo alebo pečiatka s podpisom. To sú všetko veci, ktoré urýchľujú vystavenie faktúry.

Používate mobilnú iKROS aplikáciu pre smartfóny?

Áno, mám ju nainštalovanú. Keď mi príde e-mail o úhrade faktúry z internet bankingu, rovno si to poznačím a mám to vybavené a môžem to vypustiť z hlavy. Mám to pekne v prehľade, nesvieti mi tam žiadna červená neuhradená faktúra. Vybavím to teda aj bez počítača.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty