Menu

Úspešní podnikatelia: Kobol in Business – 3. časť

V poslednej časti rozhovoru s Erikou Köbölovou sa dozviete napríklad aj to ako získava nových zákazníkov pre jej účtovnú firmu.

Predchádzajúce časti rozhovoru:
1. časť
2. časť

Ako získavate zákazníkov?

Keď niekto príde, tak ho väčšinou odporučí niekto, kto už je u mňa. Keď sa stretneme, tak začneme rozoberať veci z účtovníctva a nakoniec to možno niekedy ide do takej hĺbky, že vidím na tých ľuďoch, že ani netušia, čo všetko to obnáša. A potom asi majú pocit: “Fajn, asi to môže vedieť”… A asi vidia, že ma to baví.

Prvých ste teda ako získali?

Prvá, úplne prvá, bola manželova spolužiačka. Oni si písali, že ona začína podnikať a že ja začínam robiť pre manželovu firmu (toto bola najprv jeho firma) účtovníčku. A ona povedala, že jasné, že ide do toho. Tolerovali sme sa. Ona to, že ja začínam, že na veci jej neodpoviem hneď a že mi dá čas na zistenie. Našla sa teda osoba, ktorá mi to tolerovala, že som na začiatku a že mi dá na to čas. Bola to presne taká firma, na ktorej som sa mohla veľa naučiť.

Ako získavate nové vedomosti vo svojom obore?

Prax je na nezaplatenie. Knihy, školenia, hlavne videoškolenia… A potom sú to konzultácie s konkurenciou, hlavne s jednou kamarátkou si voláme a rozprávame sa o účtovných prípadoch.

Ako ste sa dozvedeli o iKROSE?

Ani neviem. Určite to išlo cez KROS, nejaké e-mailové novinky. Minulý rok v máji som začala robiť účtovníctvo jednej právnickej firme, ktorá vystavuje faktúry v iKROSE. Ja som vedela, že si ich môžem stiahnuť priamo do Omegy a bola som veľmi šťastná. Bola to firma, ktorá vystavuje naozaj veľa faktúr a nevedie sklad, čiže to bol presne ten prípad, ktorý mohol v iKROSE robiť. Tak sme sa prepojili a potom to už išlo. Nemám ale veľa prepojených firiem, lebo niektoré používajú sklady a to zatiaľ v iKROSE nie je. Malých živnostníkov, ktorých mám, tak všetci vystavujú faktúry v iKROSE.

Čo by ste do iKROSU dopracovali?

Hlavne sklad, mohla by som sa prepojiť potom s viacerými zákazníkmi, ktorým robím účtovníctvo.

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty