Menu

Zlepšite svoj biznis!

Stáva sa vám, že zabudnete zákazníkovi poslať zálohovú faktúru alebo faktúru? Zaujíma Vás koľko obchodov je nedokončených a teda ešte nie sú vyfakturované? Nový prehľad v iKROSe odpovie aj na tieto otázky.

Ako vlastne Prehľady o obchodovaní fungujú a ako pomôžu pri práci?

Základnou myšlienkou je jednoducho a prehľadne zobraziť všetky doklady, ktoré ešte nie sú vyfakturované. Obchodný prípad alebo zákazka teda ešte nebola dokončená a treba jej venovať pozornosť. V grafe na prvý pohľad vidíte koľko obchodov je rozpracovaných a v akom sú stave – či bola zatiaľ vystavená iba cenová ponuka, alebo už čakáte na úhradu zálohovej faktúry.

Z prehľadu si jednoducho zobrazíte doklady (obchody), ktoré vás zaujímajú. Stačí na ne v prehľade kliknúť a iKROS zobrazí iba tie, ktoré neskočili faktúrou. Vďaka tomu viete ľahko uzatvárať otvorené obchodné prípady.

Aby sa doklady v prehľade správne zobrazovali, treba zabezpečiť ich previazanosť – vystaviť ich pomocou tlačidla Viac. Tu zvolíte aký doklad chcete vystaviť (napríklad ako na obrázku z cenovej ponuky môžete vystaviť prijatú objednávku) a doklady sa automaticky prepoja – budú tvoriť jeden obchodný prípad.

Niekedy sa stane, že pošlete cenovú ponuku, ale zákazník ju z nejakého dôvodu odmietne. Aby vám takýchto prípadoch neostali doklady v prehľade visieť ako nevybavené, doplnili sme na doklady stav Ukončený obchod. Tento stav uzavrie, ukončí obchodný prípad a doklad (v našom prípade cenová ponuka) vypadne z prehľadu.

Ukážme si to na jednoduchom príklade

1. Zákazníkovi vystavíte cenovú ponuku na tovar. Tá sa automaticky zobrazí v prehľade.

2. Po nejakom čase si v prehľade všimnete túto nevybavenú cenovú ponuku. Kliknete na ňu a v zozname cenových ponúk vyberiete tú, ktorú chcete vybaviť. Spojíte sa so zákazníkom a ten si tovar objedná na dobierku.

3. Z cenovej ponuky vystavíte pomocou tlačidla Viac faktúru a zásielku pošlete zákazníkovi.

Cenová ponuka je takto vybavená a prestane sa zobrazovať v prehľade (prejde do prehľadu o faktúrach).

Podobným spôsobom sa vývíja aj zložitejší obchodný prípad – napr. od cenovej ponuky, cez prijatú objednávku a zálohovú faktúru až po konečnú faktúru.

Prehľady o obchodovaní sú dostupné v balíkoch Štandard a Prémium. Objednať si ich môžete kliknutím na ikonku.

Veríme, že nový prehľad vám zjednoduší prácu a pomôže zlepšiť váš biznis. Tešíme sa tiež na všetky postrehy, ktoré nám môžete nechať v komentári alebo poslať emailom na info@ikros.sk.

Veľa dokončených obchodov praje celý tím iKROS

Zdieľať
Súvisiace témy k článku
KROS
O nás
Blog
Kontakty